

Werkwijze
Tijdens een intakegesprek leren wij elkaar kennen, onderzoeken wij je persoonlijke achtergrond en de reden waarvoor je bij mij in de praktijk terecht bent gekomen. Hierna kijken wij of het voor jou goed voelt om samen in één of meerdere sessies aan de slag te gaan.
Per sessie kijk ik welke therapievorm op het moment het beste bij jou past: het is een individueel, op jou, afgestemd traject. Dit zorgt er ook voor dat de begeleiding niet onnodig lang gaat duren (gemiddeld vier tot acht sessies).
Een aantal therapievormen die ik inzet:

Hypnotherapie (o.a. regressietherapie)
Ieder mens doet ervaringen in zijn leven op, zowel negatieve als positieve, die in ons onderbewuste worden opgeslagen. Hoewel we vaak denken dat wij bewust veel/alle keuzes in het leven maken (onze ratio), worden ons handelen en onze gedragingen voor het grootste deel bepaalt door ons onderbewuste. Helaas is dit lang niet altijd productief en kan dit ons in het dagelijks leven sterk belemmeren. Dit kan zich uiten in bijvoorbeeld bepaalde gedachten (zoals: ‘ik ben niet goed genoeg’, niemand houdt van mij’, ‘de wereld is onveilig’), maar het kan ook zijn dat we bepaalde fysieke klachten hebben of dat we worden belemmerd door emoties zoals verdriet, angst of boosheid die we rationeel niet kunnen verklaren. Door middel van hypnose gaan we terug naar de oorsprong van je klachten, wat niet alleen inzicht maar ook heling oplevert. Daarbij kan het gebeuren dat je klachten niet in dit leven (regressietherapie) maar in een vorig leven blijken te zijn ontstaan (reïncarnatietherapie), waarmee we dan aan de slag gaan.
_JPG.jpg)
Systemisch werken (familieopstellingen)
We zijn allemaal verbonden met onze familie, of we dat nu leuk vinden of niet; of we nu (goed) contact hebben of niet. Binnen onze familie kunnen belastende patronen van generatie op generatie overgaan. Daarbij kun je denken aan onder meer verslavingen, angsten, geweld en relatieproblemen. Door middel van systemisch werk gaan we terug naar de oorzaak, waardoor jij je hiervan los kan maken en jij je oorspronkelijke plek weer in mag nemen. Binnen mijn praktijk wordt (nog) geen gebruik gemaakt van representanten maar vindt systemisch werk plaats in één op één sessies.

Voice Dialogue
We kennen het allemaal wel, de verschillende delen/’stemmetjes’ in ons hoofd die tegen ons praten. Het ene stemmetje dat meer dan voldoende zelfvertrouwen heeft en je aanmoedigt om bepaalde zaken aan te pakken, dat aangeeft dat jij het kan, terwijl een ander stemmetje zegt dat je niet goed genoeg bent, dat je angst aanpraat, het gevoel geeft dat anderen het wel kunnen maar jij niet. Door met deze verschillende delen in gesprek te gaan, kijken we naar wanneer de belemmerende delen zijn ontstaan, ontstaat inzicht en uiteindelijk samenwerking tussen de verschillende delen. Elk belemmerend deel levert of heeft je in het verleden namelijk iets opgeleverd; in elk deel zit dan ook een kracht die op een constructieve manier kan worden ingezet.
_JPG.jpg)
EMDR (traumatherapie)
Traumatische ervaringen kunnen – zelfs jaren later – vele verschillende klachten tot gevolg hebben. Hierbij kun je denken aan stemmingswisselingen, negatieve gedachten, nachtmerries, slaapproblemen, concentratieproblemen en schrikreacties. Door middel van EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) verliezen deze herinneringen aan de traumatische ervaring(en) hun kracht. De klachten nemen hierdoor af of verdwijnen helemaal.
_JPG.jpg)
En nog vele andere behandelmethoden...